top of page
Mupkes_logo_fc.png

Oeteldonkse muziek 'nieuwe stijl'

Foto mail.PNG

CV Waor is de rest gebleve, Tonie Ajeto!, KIK R. Zomaar wat namen van Oeteldonkse acts die al jarenlang populair zijn onder vele Oeteldonkse cafébezoekers en muziekliefhebbers. Deze nieuwe muziekstroming staat centraal tijdens Mupkes in the mix. Een nieuw evenement met songcontest wat jaarlijks plaatsvindt in Podium Azijnfabriek, drie weken voor carnaval. Elke Oeteldonker met een nieuw eigen lied kan meedoen, er zijn ‘geen regels’.

De traditionele Oeteldonkse muziek blijft populair en is uniek in zijn sound. Vele tientallen ‘meziekskes’ zijn actief in Oeteldonk en doen jaarlijks mee aan het Kwèkfestijn. Sinds een aantal jaren neemt er ook een nieuwe muziekstroming toe in populariteit. Het gaat om liedjes met Oeteldonkse teksten. Vaak zijn het covers van bekende liedjes en zijn er elektronische melodielijnen te horen. Aan de luistercijfers op streamingdiensten en videoplatforms is de toenemende populariteit goed te zien. Sommige liedjes zijn al meer dan 1,5 miljoen keer beluisterd.
 

Reden genoeg om deze muziek letterlijk en figuurlijk een podium te geven. Dat gebeurt tijdens Mupkes in the mix, een feest en songcontest in één. Hier wordt door een jury en het publiek gezocht naar dé Oeteldonkse hit ‘nieuwe stijl’. Met het aanspreken van een nieuwe doelgroep, is dit evenement complementair aan de bestaande Oeteldonkse muziekevenementen, waar het vaak om traditionele muziek draait. Dat is ook de reden dat de Oeteldonksche Club van 1882 het initiatief volledig ‘omerrumt’.

Kijk voor meer informatie op www.mupkes.nl 

bottom of page